Legjenda për garën direkt (grafikat)  Goma të thata Kushtet e thata Gomat e shiut  
 
makina në fillim
 
 
makinë normale
 
 
makinë me goma të nxehta (njëjtë për të dy gomat të thatë dhe të lagësht)
 
 
Makinë me problem teknik
 
 
gabim shoferi
 
  Goma të thata Kushtet e lagura Gomat e shiut  
 
makinë normale në shi
 
 
makinë me goma të nxehta (njëjtë për të dy gomat të thatë dhe të lagësht)
 
 
Makinë me problem teknik
 
 
gabim shoferi
 
      Pit stop  
 
  makina shkon ne pit per goma të thata (dhe karburant)  
 
  makina shkon në pit per goma shiu (dhe karburant)  
 
  makinë duke u përpjekur për ta rregulluar problemin e krahut (para ose mbrapa) (dhe shkon në [it për goma dhe karburant). Blu janë mbështjelleset e gomave.  
 
  makinë duke u përpjekur për të riparuar ndonjë problem tjetër teknik (dhe shkon në pit për goma dhe karburant). Blu janë mbështjelleset e gomave.  
      Jashtë gares  
 
  Makina nuk vazhdoi te garoje, arsye: problem teknik apo një përplasje ne fillim te gares  
 
  makinë ka dalur nga gara, arsyeja: prishja gomave