Sepang

Pista Të dhëna teknike
Vend: Malajzi Forcë: 14
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 11
Gjatesia e garës: 310.4Km Akselërim: 14
Xhiro: 55 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.644 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 220.14 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 35 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 17 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 24s Gjendja ferkimit: Shume e larte
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S14, R1
7 Prill, 2009
Jari Aareskoski2 1:33.239s
Sezoni Master
S47, R12
2 Qershor, 2015
Piotr Wechterowicz 1:34.347s
Sezoni Pro
S69, R14
6 Prill, 2019
Sagar Abhyankar 1:35.376s
Sezoni Amateur
S69, R14
9 Prill, 2019
Aleksey Odegov 1:37.052s
Sezoni Rookie
S69, R14
8 Prill, 2019
Kristof Aelbrecht 1:39.855s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S64, R4
17 Prill, 2018
Roland Postle5 1:32.290s
Sezoni Master
S71, R16
20 Gusht, 2019
Fabien Massard 1:33.396s
Sezoni Pro
S64, R4
17 Prill, 2018
Ilya Vedenikov 1:34.149s
Sezoni Amateur
S69, R14
9 Prill, 2019
Jason Claydon 1:36.472s
Sezoni Rookie
S83, R15
17 Shtator, 2021
François Pignon 1:38.279s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S71, R16
20 Gusht, 2019
Paweł Zaburski 1:47.465s
Sezoni Master
S71, R16
20 Gusht, 2019
Sebastian Cucciardi 1:48.280s
Sezoni Pro
S71, R16
20 Gusht, 2019
Christer Andersson 1:49.652s
Sezoni Amateur
S71, R16
20 Gusht, 2019
Michal Szopinski 1:52.515s
Sezoni Rookie
S71, R16
20 Gusht, 2019
William Pickering 1:56.457s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S69, R14
9 Prill, 2019
Alpo Kaakinen 1:45.796s
Sezoni Master
S69, R14
9 Prill, 2019
Stavros Oikonomidis 1:47.473s
Sezoni Pro
S69, R14
9 Prill, 2019
Jasper Coosemans 1:49.199s
Sezoni Amateur
S47, R12
2 Qershor, 2015
Sergei Gordov 1:51.835s
Sezoni Rookie
S47, R12
2 Qershor, 2015
Daniel Woodhouse 1:53.952s
Përshkrimi

Sepang bëri një përshtypje të madhe, kur ai u bashkua ne kalendarin e F1 në vitin 1999. Shoferet pelqyen hapësirat e gjera, të hapur dhe qoshet gjithëpërfshirës, ndërsa objektet ishin të pakalueshëm. '99 Garë pa një nga polemikat më të mëdha në historinë e kohëve të fundit kur F1 Ferrari Eddie Irvine dhe e Michael Schumacher u skualifikuan nga vendet e para dhe e dyta për drejtimin bargeboards paligjshme - më vonë riinstaluar. Pastaj dy garat e ardhshme u dominuan edhe nga Ferrari . Në vitin 2000, Schumacher gëzonte një parti kampionat dy javë pas fitimit të titullin në Japoni dhe një vit më vonë ai dhe Rubens Barrichello organizuan një fightback pabesueshme pas humbjes gati një minutë në ndryshim të gomave të lagësht. Ralf Schumacher dha fund e dominimit Ferrari e ngjarjes në vitin 2002, duke fituar të qetë pas vëllai Michael dhe shoku i ekipit Juan Pablo Montoya përleshën në qoshe të parë. Të dy luftuan përsëri për të përfunduar në podium, por kolumbian marrë F1 e parë ndonjëherë drive-me dënim për problemet e tij. McLaren mori nderime në 2003, Kimi Raikkonen fituar një garë për herë të parë.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
3 15 Leandro Sereno
1h30:42.839s
Leandro Sereno
3:12.738s
Leandro Sereno
1:36.588s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
4 Pist Testi Total test laps: 112391
Your test laps: ???
- Leandro Sereno
1:34.159s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
5 5 Petar Totev2
1h31:58.231s
Maxim Kotov
3:14.226s
Vladimir Islentiev
1:38.206s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
7 1 Cristian Iorga1
1h31:37.910s
Peter Helcmanovsky
3:17.224s
Cristian Iorga1
1:38.174s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 9 Edvinas Pranculevicius
1h30:24.094s
Edvinas Pranculevicius
3:14.642s
Jari Aareskoski
1:35.912s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 15 Maxim Kotov2
1h30:13.538s
Gatis Laugalis1
3:15.324s
Vladimir Islentiev
1:36.713s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 14 Jari Aareskoski
1h28:49.686s
Leandro Sereno
3:10.082s
Jari Aareskoski
1:34.131s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
12 15 Jari Aareskoski
1h28:26.182s
Jari Aareskoski
3:09.379s
Heidi Aareskoski
1:33.843s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 1 Jari Aareskoski2
1h28:05.989s
Jari Aareskoski2
3:06.813s
Jari Aareskoski2
1:33.553s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 12 Jari Aareskoski2
1h28:20.738s
Jari Aareskoski2
3:08.315s
Jari Aareskoski2
1:33.632s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
18 15 Toygun Senler
1h28:54.991s
Toygun Senler
3:10.907s
Vladimir Islentiev2
1:34.681s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
19 7 Vladimir Islentiev2
1h31:02.455s
Toygun Senler1
3:10.599s
Toygun Senler1
1:34.753s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 15 Zdenek Hladik
1h32:50.657s
Zdenek Hladik
3:26.125s
Zdenek Hladik
1:34.557s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
22 5 Zdenek Hladik
1h29:02.324s
Zdenek Hladik
3:25.792s
Zdenek Hladik
1:34.947s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 13 Justinas Smyšliajevas3
1h28:25.325s
Atis Praudins
3:09.085s
Toygun Senler3
1:33.560s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
30 2 Atis Praudins
1h29:30.138s
Leandro Sereno2
3:11.395s
Heidi Aareskoski2
1:35.009s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
32 15 Atis Praudins
1h28:50.581s
Atis Praudins
3:08.944s
Atis Praudins
1:33.916s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 2 Toygun Senler4
1h28:53.045s
Atis Praudins
3:09.169s
Rimantas Sagatas1
1:34.231s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
35 9 Leandro Sereno5
1h39:58.204s
Sion Francis
3:37.972s
Leandro Sereno5
1:47.577s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 13 Leandro Sereno5
1h28:39.011s
Leandro Sereno5
3:10.685s
Leandro Sereno5
1:35.027s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
39 14 Rafael Mantovani
1h39:18.747s
Ian Lynch
3:37.599s
Vsevolod Demydov1
1:35.656s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
41 1 Leandro Sereno6
1h28:30.086s
João Monteiro1
3:08.222s
Radek Sus
1:33.586s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
46 11 Leandro Sereno6
1h35:10.897s
Roland Postle2
3:24.946s
Roland Postle2
1:35.710s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 12 Leandro Sereno6
1h41:32.590s
Christos Bobolis
3:23.957s
Vsevolod Demydov2
1:48.699s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
49 12 Christos Bobolis1
1h29:00.907s
Jan Pavlicek
3:09.600s
Jan Pavlicek
1:34.518s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 2 Ioannis Dimitroglou
1h28:30.001s
Jukka Sireni
3:09.472s
Dmitry Shevel
1:33.376s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
55 5 Christos Bobolis3
1h29:19.810s
Maxim Kotov2
3:09.297s
Grzesiek Jakubiak
1:33.042s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
59 8 Jukka Sireni1
1h34:04.497s
Rimantas Sagatas2
3:10.029s
Alexey Manukalov
1:32.774s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
61 1 Paulo Pinto1
1h27:44.540s
Ioannis Dimitroglou3
3:08.713s
Paulo Pinto1
1:32.808s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
63 14 Roland Postle5
1h28:07.252s
Roland Postle5
3:08.723s
Roland Postle5
1:32.938s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 4 Roland Postle5
1h27:16.636s
Alex Holland
3:08.582s
Roland Postle5
1:32.290s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
67 10 Radek Sus
1h28:40.347s
Toni Söyrinki
3:23.791s
Michael Keeney
1:33.106s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 14 Alpo Kaakinen
1h39:41.277s
Max Watson
3:09.046s
Yug Desai
1:35.153s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 16 Roland Postle6
1h27:59.672s
Nevzat Kasapoglu
3:23.770s
Gonzalo Alvarez
1:33.024s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 10 Yug Desai1
1h38:01.224s
Yug Desai1
3:39.111s
Nevzat Kasapoglu
1:34.871s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
83 15 George Slater
1h27:40.544s
George Slater
3:10.647s
George Slater
1:32.298s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës