Nurburgring

Pista Të dhëna teknike
Vend: Gjermani Forcë: 12
Data: Jo në kalendar Trajtimi: 12
Gjatesia e garës: 308.7Km Akselërim: 13
Xhiro: 60 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 5.145 Km Tejkalim: Medium
Shpejtësia mesatare: 228.07 km/h ngurtësia e Pezullimit: Goma te buta
Grand Prix të mbajtura: 24 Konsumi i karburantit: Shumë i ulët
Numri i qosheve: 16 Nxemja e gomave: Ulët
Koha brenda / jashtë piteve: 15s Gjendja ferkimit: Normale
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S86, R7
4 Mars, 2022
George Slater1 1:22.209s
Sezoni Master
S86, R7
3 Mars, 2022
Dani Fekete 1:23.917s
Sezoni Pro
S86, R7
2 Mars, 2022
Sergei Gordov 1:24.606s
Sezoni Amateur
S44, R14
2 Dhjetor, 2014
Franco Lorijn 1:26.907s
Sezoni Rookie
S44, R14
2 Dhjetor, 2014
Joan Centellas 1:30.109s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S57, R6
7 Shkurt, 2017
Justinas Smyšliajevas4 1:21.213s
Sezoni Master
S86, R7
4 Mars, 2022
Aigars Vitolins 1:22.847s
Sezoni Pro
S40, R5
7 Shkurt, 2014
Srđan Krčmaričić 1:24.453s
Sezoni Amateur
S76, R1
15 Maj, 2020
Otto Porsanger 1:25.145s
Sezoni Rookie
S20, R17
16 Korrik, 2010
Jari Tapani 1:27.400s

Wet track records
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S33, R6
23 Tetor, 2012
Vsevolod Demydov 1:35.629s
Sezoni Master
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Martynas Bražėnas 1:37.318s
Sezoni Pro
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Alexandru Diaconu 1:38.530s
Sezoni Amateur
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Yves Leboeuf 1:40.518s
Sezoni Rookie
S82, R17
22 Korrik, 2021
Mike Kreisz 1:44.222s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Alex Holland 1:34.678s
Sezoni Master
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Kyriakos Xydas 1:36.151s
Sezoni Pro
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Andrea D`Agostino 1:36.904s
Sezoni Amateur
S62, R4
12 Dhjetor, 2017
Igor Laskovas 1:39.432s
Sezoni Rookie
S82, R17
23 Korrik, 2021
Paolo Binato 1:42.827s
Përshkrimi

Pa dyshim e qark të mëdha për gara në histori, Nürburgring origjinale ishte një udhëtim 14-milje Rollercoaster përmes kodrave të pyllëzuar të Gjermanisë Perëndimore, jo larg nga kufiri belg. Ideja për qark erdhi në 1920 nga Dr Kreutz, kontrollues lokal rrethit, të cilët mendonin të ndërtimit do të zvogëlonte papunësinë dhe për të promovuar turizmin, si dhe sigurimin e një strukturë të testimit për të industrisë me motor gjerman. Ideja fitoi miratimin e qeverisë gjermane, të cilët furnizohen 15.000.000 DM e nevojshme për financimin e projektit. Rrugën e re përbëhej nga dy qarqeve të veçanta, Nordschleife dhe Sudschleife, ose në veri dhe në jug sythe. Këto qarqe mund të përdoren veç e veç ose të kombinuar për të krijuar një udhë të madhe, me gropa dhe grandstands vendosur ku u takuan dy këngë në mes. Nürburgring priti GP e saj të parë gjerman në vitin 1927, një garë fitoi nga Otto Merz në një Mercedes në frontin e 100.000 tifozëve vendas. Historia e qark është e ndotura me fiton madhe nga legjendat e sportit, duke përfshirë Nuvolari, Fangio dhe Jackie Stewart. Ndërsa vitet shkonin, shqetësime të sigurisë në mënyrë të vazhdueshme u rrit dhe mbulimin TV ishte një problem shumë, pasi ajo ishte shumë më tepër të shtrenjta për të ngritur kamera për të mbuluar gjithë kursit. Legjenda austriake Niki Lauda pyetur shoferët e shokët e tij për të bojkotuar garën e 1976 për arsye të sigurisë. Në një kthesë të trishtuar të ngjarjeve, shoferët e tjerë votuan kundër tij dhe të garës shkoi përpara. Lauda u rrëzua jashtë dhe u djegur keq, duke bërë që organi drejtues të sportit për të tërhequr licencën F1 Nürburgring-së. Qark i vjetër mbajti fundit ngjarje e saj ndërkombëtare në 1982 - një 1000km garë makinave sportive. Nürburgring re priti GP F1 e saj të parë në vitin 1984, një garë quajtur si "GP Evropian" me Hockenheim hosting GP gjermane. Garë u fitua atë ditë nga Prost në një McLaren, sa më shumë ende mbajtën zi kalimin e rrethit të vjetër. Rrugën e re nuk ishte për të bërë një garë të përhershme në kalendarin e F1 deri në rritjen e Michael Schumacher, një djalë vendas, bëri rritur presionin për përfshirjen e saj. Duke komentuar mbi përvojat e tij të rrethit të vjetër, gara legjenda Jackie Stewart kishte për të thënë - "Asgjë nuk më dha kënaqësi më shumë se për të fituar në Nürburgring, dhe akoma, unë kam qenë gjithmonë të frikësuar".

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
1 9 Ludwig Henry
1h31:13.497s
Manuel Gonzalez
3:12.433s
Manuel Gonzalez
1:28.472s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
3 13 Cristian Iorga1
1h45:41.202s
Petar Totev
2:54.671s
Leandro Sereno
1:29.365s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 2 Maxim Kotov
1h39:04.974s
Petar Totev2
2:50.335s
Cristian Iorga1
1:27.180s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 2 Edvinas Pranculevicius
1h27:13.475s
Edvinas Pranculevicius
2:53.695s
Edvinas Pranculevicius
1:25.694s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 6 Jari Aareskoski
1h25:19.101s
Gatis Laugalis1
2:46.406s
Jari Aareskoski
1:23.184s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
13 13 Jari Aareskoski1
1h26:20.401s
Martynas Molneris
2:50.092s
Jari Aareskoski1
1:24.527s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
15 8 Heidi Aareskoski1
1h24:20.992s
Vladimir Islentiev2
2:45.919s
Heidi Aareskoski1
1:22.606s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
17 7 Tomasz Wypych
1h25:44.909s
Tomasz Wypych
2:48.180s
Tomasz Wypych
1:23.748s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
20 17 Toygun Senler2
1h25:23.312s
Toygun Senler2
2:47.138s
Toygun Senler2
1:23.210s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 14 Zdenek Hladik1
1h24:55.578s
Edvinas Pranculevicius2
2:47.757s
Zdenek Hladik1
1:22.976s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 8 Zdenek Hladik3
1h24:56.060s
Zdenek Hladik3
2:46.484s
Zdenek Hladik3
1:22.779s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
29 10 Toygun Senler3
1h25:33.396s
Mindaugas Sarocka
2:49.379s
Mindaugas Sarocka
1:23.717s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 6 Vsevolod Demydov
1h26:14.994s
Vsevolod Demydov
3:01.734s
Atis Praudins
1:23.891s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
37 1 Leandro Sereno5
1h24:55.627s
João Monteiro1
2:46.444s
Leandro Sereno5
1:23.078s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
40 5 Sion Francis
1h25:50.304s
Apostolis Goutzos
2:46.643s
Apostolis Goutzos
1:23.430s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
44 14 Maja Soren
1h25:01.221s
Roland Postle
2:48.465s
Maja Soren
1:23.367s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
51 7 Jan Pavlicek
1h25:02.510s
Jan Pavlicek
2:46.943s
Roland Postle4
1:23.245s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
57 6 Justinas Smyšliajevas4
1h25:08.511s
Christos Bobolis3
2:46.945s
Justinas Smyšliajevas4
1:21.213s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
62 4 Paulo Pinto1
1h36:50.541s
Alex Holland
3:13.389s
Alex Holland
1:34.678s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
69 1 Rafal Celejewski
1h24:37.110s
Matt Kasar
2:48.179s
Rafal Celejewski
1:22.007s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
76 1 Gonzalo Alvarez
1h27:00.550s
Gonzalo Alvarez
2:48.243s
Gonzalo Alvarez
1:21.802s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
80 1 Rimantas Sagatas2
1h24:25.465s
Yug Desai3
2:46.078s
Harsh Sheth
1:21.493s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
82 17 Jan Velske2
1h31:56.414s
Jan Velske2
3:13.433s
Jan Velske2
1:23.020s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
86 7 George Slater1
1h25:06.052s
Chris Adnams
2:45.381s
Pablo Fernandez1
1:21.426s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës