Magny Cours

Pista Të dhëna teknike
Vend: Francë Forcë: 12
Data: 21 Korrik, 2020 Trajtimi: 8
Gjatesia e garës: 305.8Km Akselërim: 11
Xhiro: 72 Forca shtytëse: Medium
Gjatesia e turit: 4.247 Km Tejkalim: Fortë
Shpejtësia mesatare: 211.47 km/h ngurtësia e Pezullimit: Medium
Grand Prix të mbajtura: 22 Konsumi i karburantit: Medium
Numri i qosheve: 14 Nxemja e gomave: Medium
Koha brenda / jashtë piteve: 18s Gjendja ferkimit: E larte
Kategoria: ish F1
Rekordet
View best qualifying laps of all managers
Sezoni Xhiro më e mirë e kualifikimit
S60, R4
8 Gusht, 2017
Ioannis Dimitroglou3 1:12.748s
Sezoni Master
S60, R4
6 Gusht, 2017
Sverri Johansen 1:14.102s
Sezoni Pro
S64, R9
3 Maj, 2018
Nikolay Borzenkov 1:14.793s
Sezoni Amateur
S66, R9
7 Shtator, 2018
Nikolay Borzenkov 1:16.384s
Sezoni Rookie
S26, R16
19 Gusht, 2011
Tomasz Malinowski 1:19.112s
View best race laps of all managers
Sezoni Rekordi i pistës
S66, R9
7 Shtator, 2018
Martin Bedoya 1:12.305s
Sezoni Master
S52, R13
23 Prill, 2016
Roman Lizogub 1:13.319s
Sezoni Pro
S52, R13
23 Prill, 2016
Grzegorz Ogarek 1:13.833s
Sezoni Amateur
S52, R13
23 Prill, 2016
Sergey Galymov 1:15.700s
Sezoni Rookie
S26, R16
19 Gusht, 2011
Mantvydas Verbickas 1:17.559s
Përshkrimi

Garimi këtu filloj në 1960, kur fermeri Jean Bernigaud ndërtoj një cirkuit garash në tokën e tij, në afërsi të fshatit e Magny Cours-. Fshati është gjashtë kilometra në jug-lindje të Nevers, një qytet i vogël 150 kilometra në jug të Parisit.

Pavarësisht se ishte vetëm 1,21 milje gjatësi në fillim, reputacioni i pistë u rrit shpejt me vendosjen në 1963 të shkollës së garimit Winfield. Ky doli të jetë baza për një brez të talentuar francezesh në F1, të diplomuarit e hershme duke përfshirë Francois Cevert, Patrick Depailler, Jean-Pierre Jarier dhe Jacques Laffite.

Dy pista u kombinuan në 1969, duke reflektuar nevojën për një qark më të gjatë, dhe një kompeticion ndërkombëtar arriti në fund të viteve 1970 në formën e Kampionatit Europian Formula 3.

Në fund të 1980-së, me rrugën në gjendje të dobët, investime të konsiderueshme financuar nga qeveria sollen një rinovim total te pistes, si dhe një park te madh te ri industrial, Technopole, e ndërtuar për të tërhequr ekipet më të lartë të Francës garash. Ekipi Ligier ishin ndër të parët për të arritur dhe disa ekipe F3000 ndjekur shembullin.

Rrugën e re e ndjekur rrugën themelore të 1971 layout Berignaud së, me të dhëna nga të dy Laffite Jacques dhe Rene Arnoux. Emrat e disa nga qoshet e pasqyrojnë faktin që ata ishin kopjuar nga qarqe të ndryshme nëpër botë. Shembujt janë të drejtën gjithëpërfshirës majtën e Estoril dhe formë u-je shtrënguar që është Adelaide.

Rrugën e pa parë në garën e tij të F1 1991 dhe për tre vitet e para, gara u dominuar nga ekipi të fuqishëm Williams Renault, me Michael Schumacher marrjen e ardhshme dy garat në Benetton e tij.

Historia
Sezoni Gara Fituesi Pole pozicione Xhiron më të shpejtë
3 12 Petar Totev
1h33:24.822s
Mariano Torregomez
2:45.420s
Petar Totev
1:15.946s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
5 3 Petar Totev2
1h38:13.484s
Maxim Kotov
3:00.242s
Gatis Laugalis
1:19.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
8 8 Maxim Kotov1
1h47:20.434s
Mariano Torregomez
2:57.503s
Maxim Kotov1
1:28.118s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
9 16 Vladimir Islentiev
1h34:25.572s
Edvinas Pranculevicius
2:33.851s
Vladimir Islentiev
1:16.664s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
11 12 Leandro Sereno
1h31:47.980s
Vladimir Islentiev2
2:29.314s
Gatis Laugalis1
1:14.662s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
14 7 Jari Aareskoski2
1h32:00.787s
Vladimir Islentiev2
2:28.913s
Vladimir Islentiev2
1:14.633s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
16 4 Heidi Aareskoski2
1h31:20.647s
Tomasz Wypych
2:26.153s
Jari Aareskoski2
1:13.574s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
21 Pist Testi Total test laps: 808727
Your test laps: ???
- Edvinas Pranculevicius
1:13.387s
Testimet e meparshme
Rezultatet e testimeve
22 2 Edvinas Pranculevicius1
1h38:49.119s
João Monteiro
2:40.720s
Edvinas Pranculevicius1
1:15.214s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
24 8 Zdenek Hladik1
1h43:36.309s
Zdenek Hladik1
2:49.239s
Zdenek Hladik1
1:24.882s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
25 8 Zdenek Hladik2
1h30:28.893s
Zdenek Hladik2
2:27.370s
Zdenek Hladik2
1:13.215s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
26 16 Justinas Smyšliajevas
1h32:53.232s
Zdenek Hladik3
2:37.653s
Justinas Smyšliajevas
1:14.611s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
28 13 Justinas Smyšliajevas2
1h30:31.423s
Justinas Smyšliajevas2
2:27.291s
Justinas Smyšliajevas2
1:13.707s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
33 11 Mindaugas Sarocka
1h31:27.027s
Mindaugas Sarocka
2:28.042s
Ioannis Dimitroglou
1:13.954s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
38 3 Rimantas Sagatas2
1h31:53.761s
João Monteiro1
2:28.128s
Vsevolod Demydov
1:14.368s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
42 7 Vsevolod Demydov2
1h31:39.353s
Frederico Neves
2:26.698s
Vsevolod Demydov2
1:14.186s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
47 4 Stefan Wenke
1h31:57.347s
Daniel Comalada
2:27.739s
Stefan Wenke
1:14.185s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
52 13 Ioannis Dimitroglou
1h31:48.852s
Dmitry Shevel
2:29.135s
Dmitry Shevel
1:13.015s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
60 4 Paulo Pinto
1h43:27.512s
Alex Holland
2:38.538s
Vladimir Islentiev2
1:12.360s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
64 9 Roland Postle5
1h30:06.181s
Roland Postle5
2:28.774s
Jesus Fernandez
1:13.093s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
66 9 Martin Bedoya
1h30:09.401s
Łukasz Dudek
2:27.962s
Martin Bedoya
1:12.305s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
71 2 Ioannis Dimitroglou4
1h30:11.543s
Ioannis Dimitroglou4
2:26.913s
Ioannis Dimitroglou4
1:12.644s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës
77 2 Andreas Ramann
1h31:14.642s
Andreas Ramann
2:27.554s
Andreas Ramann
1:13.372s
Rezultatet kualifikuese
Përmbledhja e garës | Përsëritja e garës