Veel gestelde vragen
Laatst aangepast: Jan 6 2019, 21:14:35


Rijder

V: Ik zou graag het contract verlengen van mijn rijder. Hoe doe ik dit?

A: Je kan het contract van je rijder op elk moment verlengen als zijn waarde onder de limiet van je groep ligt. Je zal het tekengeld onmiddellijk betalen. Het nieuwe loon zal je pas betalen aan het einde van het huidige contract. Om het contract te verlengen, klik op Contract Rijder op de hoofdpagina van je GPRO-kantoor.

V: Ik heb het contract van mijn rijder verlengd, maar in mijn kantoor is het aangegeven aantal resterende wedstrijden niet veranderd. Waarom?

A: Je rijder zal zijn lopende contract met jou uitdoen en dan aan zijn nieuwe beginnen. Het aangegeven aantal resterende races zal dan veranderen. Geen zorgen, als hij met je overeengekomen is, zal je hem niet verliezen ten zij je degradeert naar een lagere groep en zijn waarde hoger is dan toegelaten in de groep waarin je terechtkomt. De contractverlenging zal bijvoorbeeld op de pagina Contract Rijder verschijnen als volgt: Contractduur: 8 (+17).
Ze zal echter niet weergegeven worden op andere pagina's.

V: Mijn rijder is boven de waarde voor mijn groep, maar ik wil zijn contract verlengen. Hoe moet dit?

A: Dit gaat niet. In het vervolg zal je op voorhand moeten plannen: als je zijn contract meteen met 17 wedstrijden verlengt wanneer je hem aantrekt, dan kan je hem minstens 34 wedstrijden houden.

V: Waar is mijn piloot naartoe?

A: Ofwel is zijn contract afgelopen; je zal er een nieuwe moeten aantrekken! Of je bent gedegradeerd en de waarde van je rijder was te hoog voor je nieuwe groep.

Update wagen

V: Is het mogelijk om de wagen te upgraden na de Oefen- en de Kwalificatierondes?

A: Ja, de upgrade zal werken, maar je moet wel beseffen dat als je je onderdelen na Oefenen en Kwalificatie verandert, dit de afstelling van je wagen voor de wedstrijd waarschijnlijk zal beïnvloeden.

V: Waarom kan ik mijn wagen niet upgraden?

A: De mogelijke redenen zijn:

• Als je in schulden staat, kan je je wagen niet upgraden. Je kan nog wel onderdelen downgraden.
• Je hebt je wagen al een keer aangepast, wat je maar éénmaal per wedstrijd kan doen.
• Je hebt de deadline voor de volgende wedstrijd gemist. Dit is anderhalf uur voor de aangegeven start van de wedstrijd.

V: Al mijn wagenonderdelen zijn versleten, ik sta negatief en kan geen nieuwe onderdelen kopen. Wat doe ik nu?

A: GEEN PANIEK! Je moet het rustig aan doen en de slijtage van je wagenonderdelen leren controleren. Kijk bijvoorbeeld eens naar het risico van je piloot. Probeer je wedstrijden uit te rijden zodat je meer geld verdient om je wagen te upgraden. Je kan ook nog altijd onderdelen downgraden. Denk héél goed na hoe en wanneer je geld uitgeeft. *Hint: in Rookie worden zelfs risico's van 40 als zeer hoog gezien.

V: Wat betekenen Vm (P), B (H) en Vs (A)?

A: Vm staat voor Vermogen, B staat voor Bestuurbaarheid of gedrag, Vs staat voor Versnelling. Dit zijn de eigenschappen van je wagen, die afhangen van het niveau van je onderdelen en de testpunten die je hebt verdiend.

V: Wat betekenen de letters Vm, B, Vs en U onder “Wagen Type” op de pagina “Geldbalans en wagenniveau”?

A: Dit is het algemene karakter van de wagen. Vm, B en Vs zijn hetzelfde als hierboven uitgelegd, U staat voor Uitgebalanceerde: van alle drie de eigenschappen even veel.

V: Maken Vm (P), B (H) en Vs (A) verschil?

A: Kijk bijvoorbeeld eens naar de circuitstatistieken. Een wagen met een algemeen goed vermogen zal sneller zijn op een circuit waar Vermogen belangrijk is

V: Hoeveel kost een onderdeel van de wagen van elk niveau?

A: Dit zal je zelf moeten uitzoeken. Onderdelen die meer effect hebben op de prestaties van de wagen, kosten meer. Dus een motor van niveau 2 zal meer kosten dan een voorvleugel van niveau 2.

Oefenrondes

V: Hoe begin ik?

A: Het oefenen-scherm geeft je 8 ronden om een afstelling te vinden voor de combinatie van je rijder en je wagen voor het huidige circuit. Voer wat waarden in, bijvoorbeeld 500 in elk vakje, en kijk hoe je rijder antwoordt. Pas je afstelling aan naargelang wat je rijder zegt.

V: Wat betekenen de instellingen wanneer je oefent?

A: In het practice-scherm kan je met je muis over het blauwe vraagteken gaan om informatie over dat specifieke onderdeel te krijgen. Maar hier toch een samenvatting:

• Vleugels - Een hogere waarde geeft meer neerwaartse druk op de wagen
• Motor - Een hogere waarde verbetert de topsnelheid ten koste van de versnelling
• Remmen - Een hogere waarde verplaatst de rembalans naar voren
• Versnellingen - Een hogere waarde verhoogt de topsnelheid maar verlaagt de versnelling
• Ophanging - Een hogere waarde verhoogt de stijfheid van de ophanging

V: Mijn rijder is tevreden met de afstelling maar ik ben nog steeds heel traag.

A: Er zijn vele redenen waarom je traag bent. De wagen, de rijder, zelfs het weer heeft invloed op de snelheid. En zelfs als de rijder blij is met de afstelling, wil dit niet per se zeggen dat dit de best mogelijke afstelling is. Probeer je afstelling fijn te stellen om te zien of het je sneller kan maken.

V: De afstelling die mijn rijder verkiest is trager dan een afstelling waar hij niet blij mee is. Waarom?

A: Het is mogelijk dat je rijder geen vaardigeheden heeft om je wagen af te stellen. Je kan dit echter trainen. Mogelijks zijn er echter ook andere redenen.

V: Welke banden kan ik gebruiken tijdens het oefenen?

A: Je kan eender welk bandentype gebruiken in de oefenrondes.

V: De rondetijden van mijn oefenrondes zijn veel trager dan de tijden die anderen neerzetten in de kwalificatie. Wat moet ik doen?

A: Er zijn veel parameters die je snelheid beïnvloeden. Het zou het niveau van je wagenonderdelen kunnen zijn of iets anders, bijvoorbeeld dat je tegenstanders geluk hadden met hoge risico's in de kwalificatie.

Kwalificatie 1

V: Welke banden moet ik gebruiken in de Kwalificatie?

A: De banden die je selecteert om te gebruiken in de kwalificatie, zijn ook de banden die je zal gebruiken tijdens de wedstrijd. Je moet de banden kiezen waarvan je denkt dat ze je de beste strategie zullen geven. Banden verslijten tijdens de wedstrijd. Wanneer ze versleten zijn, zal je vertragen. Overweeg je bandenkeuze dus goed.

V: Als ik regenbanden kies, zit ik hier dan aan vast?

A: Nee, als je regenbanden selecteert bij je kwalificatie, zal er ook om een type band gevraagd worden voor droog weer.

V: Hoe lang houden de banden het uit?

A: Je kan een goed idee krijgen van hoe lang de banden het uithouden in testsessies. Bandenslijtage hangt af van het circuit waar je op rijdt, de temperatuur en nog andere dingen welke je zelf zal moeten ontdekken. Het is belangrijk om bij te houden hoe lang de banden het uithouden zodat je deze gegevens in de toekomst kan gebruiken.

Kwalificatie 2

V: Hoeveel brandstof heb ik nodig?

A: De brandstof die je ingeeft voor Kwalificatie 2 is de hoeveelheid brandstof waarmee je de wedstrijd zal aanvangen in de eerste stint. Dit is afhankelijk van je strategie. Voor dit aspect van het spel zal je moeten experimenteren. Je zal nooit uitvallen in de race omdat je brandstof op is, want wanneer je rijder te weinig brandstof heeft, zal hij automatisch de pits in rijden. Dus gooi er een grote hoeveelheid brandstof in en kijk na de race hoeveel je effectief gebruikt hebt op de pagina “Wedstrijd Analyse”. Hierna zal je een goed idee krijgen over hoeveel brandstof je nodig hebt. Het is onwaarschijnlijk dat je ooit meer dan 280 liter nodig zal hebben in een race van 300 km.

Race-afstelling

V: Ik kan mijn afstelling niet veranderen maar de wedstrijd begint pas binnen een uur. Waarom?

A: De pagina Wedstrijd instellingen wordt anderhalf uur voor de start van de wedstrijd gesloten zodat het script van het spel berekeningen kan doen voor de wedstrijd.

Informatie circuit

V: De tijd in/uit van de pit voor het circuit is 16,5 seconden. Is dit in en uit samen of 16,5 sec in en 16,5 sec uit?

A: Dit is de totale tijd om in en uit de pits te komen.

Weer

V: Wat betekenen de tijdsspannes 0u - 0u30m bij de weersvoorspelling?

A: Deze tijd is gebaseerd op de rondetijd van de wedstrijd, niet de tijd om een volgende ronde weer te geven bij de live wedstrijd. Bijvoorbeeld: met een gemiddelde rondetijd van 1:30.000 zal de rijder 20 ronden afleggen in die periode van 30 minuten.

Live wedstrijd

V: Wanneer kan ik de wedstrijd bekijken?

A: De wedstrijd kan live bekeken worden elke dinsdag en vrijdag vanaf 20u00 CET. 30 minuten voor de start van de race verschijnt er op de kantoorpagina een knop die je naar de live wedstrijd verwijst, dit in plaats van de teller die naar volgende wedstrijd aftelt.

V: Op de pagina van de Live Wedstrijd / Wedstrijd Replay staat er een nummer naast de gele balk van resterende brandstof zoals ~22%. Wat wil dit zeggen?

A: Dit is een schatting van de hoeveelheid brandstof welke nog in de tank is. Deze waarde verminderd steeds met 3%. De resterende hoeveelheid zou in dit geval tussen de 21% en 24% zijn.

V: Als ik naar de wedstrijd kijk, wordt de pagina niet automatisch upgedate. Is dit een bug?

A: Neen, dit is geen bug. Dit kan voorvallen als je browser geen JavaScript/AJAX ondersteunt, of als je dit hebt afgezet voor je browser.

Race-analyse

V: In de wedstrijd analyse staat “Overgebleven brandstof” weergegeven als 20%. 20% Van wat precies?

A: Dit het percentage overgebleven brandstof van de totale capaciteit van de tank, welke 180 liter is. Bijvoorbeeld voor 20% overgebleven brandstof: 180l/100% = 1,8l/%. 1,8 x 20 = 36 liter.

V: In de wedstrijd stopte ik na vier rondes. Ik had meer brandstof in mijn tank dan ik aan de pitcrew vroeg om toe te voegen. Hoe kan de crew brandstof uit de wagen halen? Is dit een bug?

A: Nee, je wagen zal de pits verlaten met de hoeveelheid brandstof die al in de tank zit, je pitcrew zal geen brandstof uit de tank halen.

Testen

V: Waarom zou ik testen?

A: Dat hoeft niet, maar het is een goede manier om over het spel te leren. Testen verbetert ook je wagen.

V: Verandert het testcircuit ooit?

A: Normaal gezien wordt aan het begin van het seizoen een nieuw testcircuit geselecteerd. Dit circuit wordt dan het hele seizoen gebruikt.

V: Hoe kan testen je wagen verbeteren?

A: Je zal merken dat er verschillende soorten testsessies zijn. Elke soort werkt aan een bepaalde eigenschap van de wagen (vermogen, bestuurbaarheid en versnelling), sommige zullen aan alle eigenschappen werken. De testrondes die je doet creëren Testpunten. Na de wedstrijd worden ze naar de volgende fase omgezet (O&O), na nog een wedstrijd worden ze Engineering Punten en uiteindelijk Wagen Karakter Punten welke worden toegevoegd aan de bestaande Vm-B-Vs-waarden van je wagen. Merk op dat testen de onderdelen van je wagen verslijt.

V: Ik kan niet testen, is dit een bug?

A: Als je in schulden staat, kan je niet testen. Ook als er een onderdeel van de wagen meer dan 90% versleten is, zal het spel je niet toestaan te testen wegens veiligheidsredenen.

V: Hoe bereken ik het verbruik van benzine in een testronde?

A: Voor je de stint aflegde, heb je de hoeveelheid brandstof bepaald die je in de wagen wilde. Na de stint wordt de resterende hoeveelheid weergegeven alsook je bandenslijtage en rondetijden.

V: Waarom geeft mijn piloot mij geen feedback tijdens het testen?

A: Je rijder zal alleen feedback geven tijdens het testen als je “Setup tuning” als testtype kiest.

Sponsors

V: Ik onderhandel met 5 sponsors en dit duurt een eeuwigheid. Is er iets mis met de sponsors?

A: Je commercieel team besteedt te veel tijd aan te veel verschillende sponsors. Probeer je te concentreren op 1 of 2 sponsors en kijk eens wat er gebeurt.

V: Waarom heb ik mijn sponsor verloren?

A: Misschien heb je tegen hem gelogen tijdens de onderhandelingen. *Hint: misschien heb je gezegd dat je het kampioenschap gaat winnen? Om dit te winnen moet je in Elite zitten.

V: Mijn sponsor heeft mij een vraag gesteld. Wat moet ik antwoorden?

A: Dat is jouw keuze, maar onthou: als je liegt tegen je sponsor zou hij ontevreden kunnen worden en het contract kunnen afbreken.

Personeel en gebouwen

V: Ik sta niet negatief maar kan toch mijn personeel niet trainen, hoe komt dit?

A: Dit gebeurt wanneer de vaardigheden van je personeel beter zijn dan de maximale vaardigheid die je met je huidige gebouwen kan trainen. Om je personeel te trainen, zal je je gebouwen moeten upgraden.

Technisch directeur

V: Ik kan het contract van mijn Technisch Directeur niet vernieuwen, hoe komt dit?

A: Het is in GPRO niet mogelijk het contract van een Technisch Directeur te verlengen. Dit laat een competitievere markt toe voor Technisch Directeurs.

V: Mijn Technisch Directeur is verdwenen, en hij was nog onder contract. Waarom?

A: De spelregels zeggen dat een Technisch Directeur je zal verlaten als je huidige geldbalans lager is dan -15.000.000$ omdat je hem niet kan betalen en hij niet gratis zal werken. Of je bent gedegradeerd naar een groep, waar geen Technisch Directeurs toegelaten zijn.

V: Ik kan geen contract aanbieden aan een Technisch Directeur, hoe komt dit?

A: De enige redenen hiervoor zijn:

• Je zit niet in de juiste groep. Technisch Directeurs zijn alleen beschikbaar voor de Elite, Master en Pro-groepen.
• Je kan je geen Technisch Directeur permitteren wegens negatieve balans.
• De waarde van je TD te hoog voor de groep waar je inzit.

V: Als ik onder -15.000.000$ ga, zal mijn Technisch Directeur me dan onmiddellijk verlaten of zal hij afwachten of ik na de race nog onder de -15.000.000$ sta?

A: Hij zal je voor de wedstrijd verlaten.

Rangschikking

V: Wat betekent de “N” achter de mangers namen in de rangschikking seizoen?

A: De “N” geeft weer dat de manager een negatieve geldbalans heeft.

Teams

V: Wordt het geld voor teams aan het einde van het seizoen gedeeld of is het het bedrag dat elk teamlid ontvangt?

A: Het geld van de teampunten zal gelijk verdeeld worden onder de teamleden.

Promotie/degradatie en einde van het seizoen

V: Wanneer wordt de promotie/degradatie berekend? Voor of na het uitreiken van al het prijzengeld?

A: De promotie/degradatie wordt berekend na het uitbetalen van de bonus voor het eindigen in de top-10 na de laatste race en VOOR het uitdelen van het prijzengeld voor gescoorde punten, teamgeld en de bonus voor het rijden van alle wedstrijden in het seizoen. Het is beter om je promotie te plannen en zeker te zijn dat je wat geld hebt om je wagen verder te verbeteren. Het zou geen goed idee zijn te promoveren met heel weinig geld.

V: Wat wordt er in Rookie gereset op het einde van het seizoen?

A: In Rookie worden aan het einde van elk seizoen enkele attributen gereset (dit gebeurt nadat het promotie-/degradatiescript gelopen heeft):

• Wagenonderdelen - terug naar niveau 1
• Gebouwen - terug naar niveau 0
• Rijder - als je rijder te goed is voor Rookie (Waarde hoger dan 85), wordt hij vervangen door een willekeurige rijder
• Geld - wordt naar 30.000.000$ gezet
• Sponsors - een standaarsponsor wordt toegekend, andere sponsors worden verwijderd en alle lopende onderhandelingen worden afgebroken
• Testpunten - alle wagenkarakterpunten worden verwijderd
• Personeel - gereset

V: Wat wordt er na het seizoen niet gereset in Rookie?

A: De reset in Rookie heeft geen effect op het volgende:

• Piloot - als hij een waarde heeft van 85 of lager, gaat hij niet weg.
• Team - als je al in een team zit, zal je lid blijven.
• Persoonlijke statistieken - al je statistieken zullen blijven staan.

V: Wat gebeurt er exact op het einde van het seizoen?

A: Hier is een lijst of wat er wordt gedaan:

• Na de laatste wedstrijd wordt de Top 10 bonus uitgedeeld
• Promotie/degradatie script wordt uitgevoerd
• Verkoop van onderdelen/gebouwen zodat er geen negatieve saldo's meer zijn
• Einde van het Seizoen Punten Bonus worden uitgedeeld
• Team Punten Geld wordt uitgedeeld
• Alle accounts in Rookie worden gereset
• Bonus wordt uitgedeeld indien je alle wedstrijden hebt meegedaan

V: Wanneer wordt de kalender voor het volgende seizoen bekendgemaakt?

A: Meestal wordt de lijst 3-4 wedstrijden voor het einde van het lopende seizoen bekendgemaakt, de effectieve datums worden pas bekendgemaakt 3-4 dagen na de laatste wedstrijd van het seizoen.

Profiel

V: Ik heb een vriend die ook GPRO speelt en ik wil in dezelfde Rookie groep met hem volgend seizoen. Kan ik dat op een of andere manier aanvragen?

A: Ja, alle managers kunnen een voorkeur Rookie groep kiezen. Deze voorkeur kan je maken in Account Voorkeuren -> Reset of Verwijder Account -> Voorkeur voor Rookie groep. Zorg er wel voor dat jij en je vriend wel dezemfde Rookie groep kiezen. De Voorkeur zal alleen uitgevoerd worden als de managers in Rookie spelen het volgende seizoen, en zal niet gebeuren voor managers die stijgen of in een hogere groep spelen dan Rookie. Managers van hogere divisies moeten nog steeds de aanvraag doen via Account Voorkeuren -> Reset of Verwijder Account -> Reset account

V: Mijn naam is verkeerd maar wil maar niet worden bijgewerkt. Waarom?

A: Eénmaal je account is aangemaakt, kan je het zelf niet meer veranderen. Indien je naam niet klopt, neem dan contact op met één van de admins en zij zullen het voor jou veranderen.

V: Ik kan mijn foto niet opladen. Is dit een bug?

A: Als je een foto probeert up te loaden die groter is dan 30 KB, zal je een foutmelding krijgen. Je moet je foto verkleinen. Als je niet goed weet hoe dit moet, neem dan gerust contact op met één van onze admins.

De forums

V: Hoe zoek ik in de forums?

A: Ga naar de fora via de knop “Forum” bovenaan de pagina. Klik dan op de link Zoeken. Hier zie je de mogelijkheden om een zoekopdracht uit te voeren op het forum. Je kan zoeken op auteur, of een specifiek woord of woorden. OPMERKING: de standaardoptie is alleen zoeken in de titels van de onderwerpen. Je kan het hele forum doorzoeken door de optie “Volledige berichten” te kiezen.

V: Ik zou graag schuin, vet en onderlijnen gebruiken in het forum. Is dit mogelijk?

A: Ja, sommige mogelijkheden zijn er door het gebruik van vierkante haakjes ([tag] tekst [/tag]):

Cursief - de tag is "i"
Vet - de tag is "b"
Onderlijnen - de tag is "u"
Doorstrepen - de tag is "s"

V: Hoe kan ik antwoorden met een citaat van een andere bericht?

A: Ja, selecteer de tekst welke je wil met je muis en klik dan op de "Quote" knop welke naast het bericht van de persoon staat welke je wil "quoten". bij deze tekst welke in het "Reply" bericht staan onderaan het onderwerp, zal je de quote tag zien staan ([quote] tekst [/quote]).

V: Wat betekenen de oogballen onderaan een onderwerp in het forum?

A: Als je op deze oogballen klikt bij het onderwerp dat je op dat moment aan het lezen bent, dan zal dit onderwerp worden toegevoegd aan je volglijst. Het onderwerp zal dan verschijnen op het forum gedeelte op de algemene pagina.

V: Wat betekent het rode symbool onderaan de pagina bij een forum onderwerp?

A: Als je hierop zou klikken, dan zal dit onderwerp worden toegevoegd aan je Negeerlijst. Dit onderwerp zal niet meer in de forum lijst komen op de algemene pagina.

Veel gestelde vragen
Laatst aangepast: Jan 6 2019, 21:14:35