Buenos Aires

Патека Технички податоци
Локација: Аргентина Моќност: 12
Датум: Јан 17, 2023 Управување: 11
Должина на патеката: 306.6км Забрзување: 9
Круга: 72 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 4.258 км Претекнување: Многу тешко
Просечна брзина: 189.63 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 33 Потрошувачка на гориво: Многу ниска
Број на кривини: 16 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 19.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S43, R10
Сеп 12, 2014
Roland Postle 1:21.835s
Сезона Master
S87, R8
Мај 8, 2022
Martin Cook 1:22.866s
Сезона Pro
S87, R8
Мај 9, 2022
Alan Horsley 1:24.408s
Сезона Amateur
S60, R13
Сеп 6, 2017
Aleksey Titarenko 1:26.089s
Сезона Rookie
S33, R14
Ное 20, 2012
Klavs Kalnins 1:29.168s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S84, R10
Ное 2, 2021
Rimantas Sagatas2 1:20.840s
Сезона Master
S87, R8
Мај 10, 2022
Frederik Broux 1:22.529s
Сезона Pro
S53, R7
Јун 3, 2016
Zoltan Kormos 1:23.278s
Сезона Amateur
S53, R7
Јун 3, 2016
Kolya Tarantin 1:24.859s
Сезона Rookie
S77, R16
Сеп 8, 2020
Nicolás Soto 1:25.665s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S38, R17
Ное 5, 2013
Rimantas Sagatas2 1:35.140s
Сезона Master
S38, R17
Ное 5, 2013
Rafal Celejewski 1:36.096s
Сезона Pro
S38, R17
Ное 5, 2013
Makis Katsoulas 1:37.362s
Сезона Amateur
S38, R17
Ное 5, 2013
Shoaib Mohamed 1:39.307s
Сезона Rookie
S38, R17
Ное 5, 2013
Balázs Horváth 1:42.262s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S82, R7
Јун 18, 2021
Yug Desai3 1:34.745s
Сезона Master
S82, R7
Јун 18, 2021
Alejandro Badino 1:35.376s
Сезона Pro
S82, R7
Јун 18, 2021
Mantas Sestokas 1:37.460s
Сезона Amateur
S38, R17
Ное 5, 2013
Nebojsa Radaljac 1:38.835s
Сезона Rookie
S38, R17
Ное 5, 2013
Piotr Szmit 1:40.388s
Опис

Аргентинскиот претседател Хуан Перон е водечка сила позади конструкцијата на Автодромот 17 Октомври во Буенос Аирес. Изграден на мочуришно подрачје на граничните крајни надворешни делови од градот, автодромот беше отворен во 1952 година, со Перон Купот, каде победник беше Емануел Фанџо. Во 1953 година тука се одржа првиот Светски Шампионат и Аргентинско Гран При, трка на која победник беше Аскари, но самиот настан е поврзан со низа на инциденти, тука загинаа 9 гледачи поради преполнетост на трибините. Следните 4 години имаат малку подобри секавања и спомени, секоја трка од нив е завршена со победа на локалниот херој Хуан Мануел Фанџо. Трката во Буенос Аирес, продуцирала многу моменти за паметење, вклучувајки ја деби победата за Волф Екипата во 1977ма година. Трката во 1981 година беше последна за оваа патека , со оглед дека тогаш имаше прекини и поради судирите и борбените дејствија на Фолкландските острови. Назначувањето на Карлос Менем на водечката улога на државата,направи и означи нов период за оваа патека. Бидејки тој е исто така и љубител на трките, направил и започнал веднаш со реставрирање и ремоделирање на патеката. После тоа и самата патека е преименувана по големата Аргентинска тркачка звезда Оскар Галвез. Работите на патеката започнаа во 1992 година, но Формула 1 не се врати на оваа патека се до 1995 година. Патеката беше прилично изменета од оригиналната, а возачите се пожалија дека е доста нерамна и дека има многу малку простор за претекнување. На патеката последна трка од Ф1 трките беше возена во 1998 година, каде Шумахер забележа победа на своето неприкосновено Ферари. Во 1999 година трката беше откажана поради недостаток на пари за да се одржи самиот настан, па така да и од тогаш до денес , не се врати Ф1 трките на таа патека.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
2 1 Cristian Iorga
1h47:57.054s
Mariano Torregomez
2:56.712s
Cristian Iorga
1:27.494s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
3 2 Petar Totev
2h2:37.436s
Mariano Torregomez
2:51.153s
Mariano Torregomez
1:26.617s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 15 Maxim Kotov
1h47:23.803s
Maxim Kotov
2:50.768s
Maxim Kotov
1:27.832s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
6 8 Gatis Laugalis
1h44:54.567s
Edvinas Pranculevicius
2:48.051s
Edvinas Pranculevicius
1:25.050s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
7 14 Maxim Kotov
2h2:37.873s
Edvinas Pranculevicius
3:06.540s
Vladimir Islentiev
1:40.251s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
9 14 Vladimir Islentiev
1h45:04.996s
Gatis Laugalis1
2:53.451s
Martynas Molneris
1:26.058s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
11 1 Leandro Sereno
1h43:37.386s
Leandro Sereno
2:47.740s
Leandro Sereno
1:24.522s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 16 Jari Aareskoski2
1h42:50.563s
Jari Aareskoski2
2:45.093s
Jari Aareskoski2
1:22.914s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 8 Toygun Senler1
1h44:40.531s
Vladimir Islentiev2
3:02.253s
Toygun Senler1
1:23.819s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
21 7 Edvinas Pranculevicius
1h42:45.229s
Edvinas Pranculevicius
2:48.316s
Toygun Senler3
1:23.659s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 14 Zdenek Hladik1
1h42:47.934s
Zdenek Hladik1
2:47.364s
Zdenek Hladik1
1:23.769s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
24 3 Zdenek Hladik1
1h43:29.409s
Edvinas Pranculevicius2
2:48.281s
Edvinas Pranculevicius2
1:24.143s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 14 Zdenek Hladik3
1h42:04.185s
Zdenek Hladik3
2:45.905s
Justinas Smyšliajevas
1:22.728s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 1 Justinas Smyšliajevas3
1h42:02.480s
Justinas Smyšliajevas3
2:45.869s
Justinas Smyšliajevas3
1:23.038s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 13 Justinas Smyšliajevas4
1h44:52.046s
Justinas Smyšliajevas4
3:00.318s
Justinas Smyšliajevas4
1:23.723s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 14 Leandro Sereno3
1h42:26.216s
Atis Praudins
2:47.374s
Leandro Sereno3
1:23.641s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 10 Rimantas Sagatas1
1h48:53.172s
Rimantas Sagatas1
2:47.727s
Rimantas Sagatas1
1:24.720s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 17 Rimantas Sagatas2
1h56:15.504s
Rimantas Sagatas2
3:11.302s
Rimantas Sagatas2
1:35.452s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 13 Leandro Sereno6
1h44:52.180s
Nikolay Borzenkov
2:58.690s
Apostolis Goutzos
1:23.093s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 10 Roland Postle
1h42:24.661s
Florencia Caro
2:44.667s
Roland Postle
1:22.765s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 3 Roland Postle3
1h50:20.031s
Vsevolod Demydov2
2:46.228s
Joaquín Quintana
1:23.951s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 7 Jan Pavlicek1
1h42:02.973s
Christos Bobolis2
2:46.099s
Ioannis Dimitroglou1
1:22.034s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 9 Dmitri Nadkho
1h43:15.628s
Ioannis Dimitroglou3
2:47.391s
Pavel Buhharin
1:22.796s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 13 Justinas Smyšliajevas4
1h42:10.622s
Atis Praudins
2:46.894s
Rimantas Sagatas2
1:22.152s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 2 Miel Soeterbroek
1h42:04.768s
Radek Sus
2:45.674s
Miel Soeterbroek
1:21.618s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 4 Michael Keeney
1h42:39.747s
Michael Keeney
2:46.154s
Michael Keeney
1:22.312s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 16 Jan Velske
1h42:24.666s
Łukasz Dudek1
2:46.723s
Łukasz Dudek1
1:21.450s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 13 Robin Goodey
1h42:10.324s
Robin Goodey
2:48.142s
Christos Bobolis4
1:23.165s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 16 Yug Desai1
1h42:24.818s
Andreas Ramann
2:47.036s
Andrea Squizzato
1:21.972s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 7 Wouter Teuwen
1h56:12.843s
Wouter Teuwen
3:12.945s
Yug Desai3
1:34.745s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 10 Daniele Bontempo
1h41:38.209s
Daniele Bontempo
2:45.123s
Rimantas Sagatas2
1:20.840s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 8 Roland Postle9
1h41:18.648s
Roland Postle9
2:45.843s
Rafal Celejewski
1:21.604s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 8 George Slater1
1h41:34.346s
George Slater1
2:44.930s
Dominiek Van West
1:21.947s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката