Oesterreichring

Патека Технички податоци
Локација: Австрија Моќност: 19
Датум: Не е на календарот Управување: 14
Должина на патеката: 308.9км Забрзување: 9
Круга: 52 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.94 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 276.06 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 20 Потрошувачка на гориво: Висока
Број на кривини: 11 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 21s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S16, R6
Сеп 8, 2009
Jari Aareskoski2 1:18.937s
Сезона Master
S81, R15
Мај 14, 2021
Julien Prado 1:21.462s
Сезона Pro
S16, R6
Сеп 8, 2009
Mikko Lohi 1:22.270s
Сезона Amateur
S16, R6
Сеп 8, 2009
Konrad Kapusta 1:24.429s
Сезона Rookie
S16, R6
Сеп 8, 2009
Alex Verde 1:28.195s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S86, R10
Мар 15, 2022
Bert Huylebroeck 1:17.466s
Сезона Master
S72, R11
Окт 4, 2019
Toni Söyrinki 1:20.370s
Сезона Pro
S86, R10
Мар 15, 2022
Tan S Lake 1:21.199s
Сезона Amateur
S54, R17
Сеп 9, 2016
Joe Walker 1:22.295s
Сезона Rookie
S54, R17
Сеп 9, 2016
Patrick Feise 1:23.854s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S69, R17
Апр 19, 2019
Martin Bedoya 1:32.837s
Сезона Master
S69, R17
Апр 19, 2019
Dmitry Nechitailo 1:34.210s
Сезона Pro
S69, R17
Апр 19, 2019
Alix Martin 1:35.354s
Сезона Amateur
S69, R17
Апр 19, 2019
Pedro Nazaré 1:37.601s
Сезона Rookie
S69, R17
Апр 19, 2019
Sylvain Elsass 1:41.408s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S78, R6
Окт 6, 2020
Andreas Ramann 1:31.017s
Сезона Master
S78, R6
Окт 6, 2020
Aleksandr Gerassimtsik 1:33.014s
Сезона Pro
S46, R14
Апр 7, 2015
Gergő Csernátoni 1:34.646s
Сезона Amateur
S46, R14
Апр 7, 2015
Bruna Carneiro 1:36.594s
Сезона Rookie
S26, R11
Авг 2, 2011
Zoltán Rescsik 1:38.986s
Опис

Патеката е позната по тоа што има многу свијоци, исто така и покрај многуте измени се осека големата висинска разлика во текот на еден круг. Многу сметаат дека Ојстерејх Ринг е премногу опасна, посебно на "Бош кривината",тоа е 180 степени десен свијок со никакво странично отстапување за било каква грешка, односно без можности за грешки или можност за поправање на истите. Трагично , американецот Марк Донахју почина после судирот на "Хела" свијокот во 1975 година.Исто така е познато дека 4 пати Светскиот Шампион, Ален Прост често спомнувал дека патеката може да се промени , но дека Ојстерејх Ринг мора да остане непроменета , но само да се додадат малку странишни места за евентуални излизгувања или грешки, каде би имало барем малку простор за да се исправат. Со тоа патеката би била одлична.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
14 15 Vladimir Islentiev2
1h13:10.147s
Heidi Aareskoski
2:44.796s
Heidi Aareskoski
1:22.414s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 6 Tomasz Wypych
1h11:02.082s
Jari Aareskoski2
2:38.097s
Jari Aareskoski2
1:19.429s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
18 10 Toygun Senler
1h11:58.798s
Vladimir Islentiev2
2:44.707s
Vladimir Islentiev2
1:21.383s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
20 15 Toygun Senler2
1h12:05.125s
Toygun Senler2
2:43.083s
Toygun Senler2
1:20.876s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 11 Zdenek Hladik3
1h20:47.719s
Zdenek Hladik3
2:40.421s
Zdenek Hladik3
1:21.702s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 12 Ioannis Dimitroglou
1h21:06.403s
Ioannis Dimitroglou
2:55.798s
João Monteiro
1:22.048s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 5 João Monteiro1
1h11:50.674s
João Monteiro1
2:43.793s
Leandro Sereno5
1:21.357s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 10 Rimantas Sagatas2
1h11:52.050s
Rimantas Sagatas2
2:56.681s
Alexander Ilyin
1:21.230s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
44 7 Roland Postle
1h12:16.624s
João Monteiro2
2:41.143s
João Monteiro2
1:20.310s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 14 Roland Postle2
1h22:38.654s
Leandro Sereno6
3:08.074s
Pedro Nazaré
1:32.974s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
50 15 Roland Postle3
1h16:23.415s
Roland Postle3
2:55.077s
Jan Pavlicek
1:21.151s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
54 17 Jan Pavlicek2
1h11:44.829s
Jan Pavlicek2
2:42.709s
Jan Pavlicek2
1:20.056s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 9 Max Watson
1h11:19.544s
Florencia Caro
2:40.897s
Stas Prost
1:18.856s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 5 Róbert László
1h11:17.373s
Gergő Csernátoni
2:44.871s
Róbert László
1:19.492s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 2 Łukasz Dudek
1h13:32.359s
Maxim Kotov2
2:45.211s
Łukasz Dudek
1:19.047s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 17 Ioannis Dimitroglou4
1h16:02.969s
Martin Bedoya
3:07.472s
Martin Bedoya
1:19.160s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 11 Jan Velske
1h10:59.209s
Jan Velske
2:42.825s
Nevzat Kasapoglu
1:18.730s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 6 Joachim Rang
1h21:11.492s
Ethan Littlejohns
3:10.693s
Andreas Ramann
1:31.017s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 15 George Slater
1h16:42.181s
Jan Velske2
2:43.556s
Gustavo Bellotto
1:19.427s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 10 Bert Huylebroeck
1h9:45.914s
George Slater1
2:41.319s
Bert Huylebroeck
1:17.466s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката