Shanghai

Патека Технички податоци
Локација: Кина Моќност: 9
Датум: Не е на календарот Управување: 16
Должина на патеката: 305.2км Забрзување: 15
Круга: 56 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.45 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 221.93 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 34 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 10 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 24s Ниво на грипот: Високо
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S77, R8
Авг 10, 2020
Yug Desai1 1:30.186s
Сезона Master
S43, R15
Сеп 30, 2014
Rimantas Sagatas2 1:32.007s
Сезона Pro
S56, R1
Ное 15, 2016
Ivan Silva 1:33.294s
Сезона Amateur
S10, R13
Авг 15, 2008
Andre Ravlinski 1:34.439s
Сезона Rookie
S32, R17
Сеп 25, 2012
Mateusz Zaborny 1:37.863s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S69, R15
Апр 12, 2019
Yug Desai 1:28.405s
Сезона Master
S58, R5
Апр 7, 2017
Emmanuel Manfre 1:30.232s
Сезона Pro
S69, R15
Апр 12, 2019
Srđan Krčmaričić 1:31.554s
Сезона Amateur
S10, R13
Авг 15, 2008
Daneks Britāls 1:32.962s
Сезона Rookie
S32, R17
Сеп 25, 2012
Tamás Szabó 1:34.741s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S69, R15
Апр 12, 2019
Alpo Kaakinen 1:44.516s
Сезона Master
S69, R15
Апр 12, 2019
Dmitry Nechitailo 1:46.062s
Сезона Pro
S69, R15
Апр 12, 2019
Jean-françois Charbinat 1:47.287s
Сезона Amateur
S69, R15
Апр 12, 2019
Aleksey Odegov 1:49.419s
Сезона Rookie
S69, R15
Апр 12, 2019
Richard Molyneaux 1:54.086s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S52, R11
Апр 15, 2016
Vsevolod Demydov2 1:44.739s
Сезона Master
S32, R17
Сеп 25, 2012
João Monteiro 1:46.338s
Сезона Pro
S52, R11
Апр 15, 2016
Mert Büyükakar 1:47.194s
Сезона Amateur
S52, R11
Апр 15, 2016
Manuel João 1:48.341s
Сезона Rookie
S32, R17
Сеп 25, 2012
Joel Makko 1:51.464s
Опис

Правењето на Гран При во Кина е остварување на сонот за Берни и Макс. Исто така тоа може да се каже за Кина, која потроши повеке од 9 години обидувајки се да се вметнат во распоредот на Ф1 календарот. Како и новата патeka во Бахреин , патеката во Шангај е изградена буквално од нула. А и не беше тоа лесен проект, да се донесе до тоа финално ниво. Дизајнерот Херман Тилке беше соочен со простор од 300 метри длабоко мочуриште и многу рамно земјиште. Заради тоа имале многу потешкотии, како да ја сместат патеката таму. Целата патека е направена од бази на полистирен и изградена на 40,000 потпори што се на длабина од 40 до 80 метри. Како и во останатите дизајни на Тилке, германецот проба да инкорпорира и направи некои елементи што се поим и имаат значење на самата земја во која се вози и во која се направи патеката. Според тоа Тилке и самата патека ја направи да биде во облик на знакот Шанг, кој на јазикот на домашните жители има значење како утро и на изгрев на сонцето.. Фановите беа задоволни со тоа што патеката има неколку места каде може да се претекнува и да возат комотно.Тоа исто го потврди тогаш и самиот Џенсон Батон , која кажа дека во патеката е доста вложено, дека има и простор и места за претекнување, а тоа секако е позитивната страна и моментот кој го посакуваат сите гледачи и фанови на Ф1. Единствениот сомнеж кај некои беше инфраструктурата внатре и надвор од самата патека, но и не очекуваа нешто поразлично од тоа. Бизнисот во сето тоа секако ке ги покрие и заштити од било какви идни неправилности финансиски проблеми.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
1 10 Manuel Gonzalez
1h40:37.638s
Manuel Gonzalez
3:33.414s
Manuel Gonzalez
1:36.397s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
3 3 Petar Totev
1h31:25.017s
Mariano Torregomez
3:09.828s
Mariano Torregomez
1:35.063s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
4 17 Petar Totev1
1h38:12.982s
Petar Totev1
3:24.478s
Martin Narusk
1:34.966s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
5 7 Petar Totev2
1h31:41.058s
Petar Totev2
3:11.932s
Petar Totev2
1:36.671s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
6 3 Gatis Laugalis
1h32:04.298s
Cristian Iorga1
3:12.334s
Gatis Laugalis
1:36.786s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
8 10 Maxim Kotov1
1h43:16.426s
Edvinas Pranculevicius
3:10.970s
Maxim Kotov1
1:34.876s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
10 13 Martynas Molneris
1h26:14.126s
Martynas Molneris
3:02.084s
Martynas Molneris
1:30.415s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
12 16 Jari Aareskoski
1h28:19.361s
Edijs Putniņš
3:04.842s
Heidi Aareskoski
1:31.989s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
14 3 Jari Aareskoski2
1h26:23.057s
Jari Aareskoski2
3:01.407s
Jari Aareskoski2
1:30.339s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
16 10 Vladimir Islentiev2
1h28:18.840s
Jari Aareskoski2
3:05.496s
Jari Aareskoski2
1:32.901s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 11 Edvinas Pranculevicius
1h32:50.186s
Toygun Senler1
3:04.769s
Edvinas Pranculevicius
1:32.252s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 4 Edvinas Pranculevicius1
1h37:02.650s
João Monteiro
3:04.484s
João Monteiro
1:32.347s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
25 1 Leandro Sereno2
1h38:12.128s
Edvinas Pranculevicius2
3:03.864s
Zdenek Hladik2
1:31.611s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
27 12 Justinas Smyšliajevas1
1h32:07.047s
Leandro Sereno2
3:04.509s
Toygun Senler3
1:32.319s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
30 8 Leandro Sereno2
1h27:41.609s
Leandro Sereno2
3:17.637s
Leandro Sereno2
1:31.653s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
32 17 Vsevolod Demydov
1h38:45.286s
Vsevolod Demydov
3:04.843s
Atis Praudins
1:32.792s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 15 Rimantas Sagatas1
1h27:29.767s
Rimantas Sagatas1
3:03.787s
Rimantas Sagatas1
1:31.397s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
38 9 Rimantas Sagatas2
1h27:07.152s
Vsevolod Demydov
3:04.540s
Rimantas Sagatas2
1:31.601s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
41 6 Toygun Senler5
1h27:24.391s
Rimantas Sagatas2
3:03.866s
Rimantas Sagatas2
1:31.465s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
43 15 Toygun Senler6
1h32:45.896s
João Monteiro1
3:03.570s
Toygun Senler6
1:32.111s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 15 Leandro Sereno6
1h27:48.769s
Leandro Sereno6
3:04.777s
Junior Almeida
1:32.226s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 11 Leandro Sereno6
1h30:01.317s
Zdenek Hladik3
3:17.899s
Vsevolod Demydov2
1:31.289s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
52 11 Vsevolod Demydov2
1h35:24.209s
Roland Postle4
3:16.330s
Vsevolod Demydov2
1:30.775s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 1 Ioannis Dimitroglou2
1h26:02.770s
Ioannis Dimitroglou2
3:02.895s
Ioannis Dimitroglou2
1:28.417s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 5 Toni Söyrinki
1h26:57.405s
Max Watson
3:03.226s
Toni Söyrinki
1:29.047s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 11 Róbert László
1h26:24.375s
Jakab Zoltan
3:04.521s
Radek Czech
1:29.436s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 3 Rui Silva
1h28:02.273s
Renato Chichi
3:18.383s
Łukasz Dudek
1:30.229s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 6 Ioannis Dimitroglou3
1h26:49.006s
Ioannis Dimitroglou3
3:03.512s
Toni Söyrinki
1:30.226s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 15 Alpo Kaakinen
1h25:41.757s
Alpo Kaakinen
3:16.563s
Yug Desai
1:28.405s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 11 Jan Velske1
1h25:56.107s
Nevzat Kasapoglu
3:02.115s
Jan Velske1
1:29.057s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
75 11 Roland Postle8
1h26:38.042s
George Slater
3:03.550s
Jan Velske2
1:29.666s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 8 Yug Desai1
1h25:49.244s
Yug Desai1
3:02.090s
Yug Desai1
1:28.504s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 2 Roland Postle9
1h26:52.648s
Roland Postle9
3:03.211s
Roland Postle9
1:30.091s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 16 Jasper Coosemans1
1h26:32.859s
Leandro Sereno7
3:02.216s
Ania Piekarska
1:29.407s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката