Brno

Патека Технички податоци
Локација: Чешка Република Моќност: 12
Датум: Не е на календарот Управување: 12
Должина на патеката: 308км Забрзување: 14
Круга: 57 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 5.404 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 211.83 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 19 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 15 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 14s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S49, R1
Авг 28, 2015
Andrej Borsuk 1:32.902s
Сезона Master
S37, R16
Авг 27, 2013
Mihail Golovanov 1:34.987s
Сезона Pro
S73, R12
Дек 10, 2019
Nikolay Borzenkov 1:35.767s
Сезона Amateur
S58, R17
Мај 18, 2017
Adir Babaros 1:37.796s
Сезона Rookie
S37, R16
Авг 27, 2013
Kevin Vierra 1:41.034s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S77, R4
Јул 28, 2020
Andreas Ramann 1:31.830s
Сезона Master
S58, R17
Мај 19, 2017
Piotr Wechterowicz 1:33.937s
Сезона Pro
S73, R12
Дек 10, 2019
Klas Britse 1:34.846s
Сезона Amateur
S58, R17
Мај 19, 2017
Yaropolk Tirolsky 1:35.086s
Сезона Rookie
S58, R17
Мај 19, 2017
Richard Sweatt 1:37.329s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S40, R10
Фев 25, 2014
Sion Francis 1:48.257s
Сезона Master
S55, R14
Ное 1, 2016
Edson Tirelli 1:49.070s
Сезона Pro
S55, R14
Ное 1, 2016
Juan Pablo Romagnoni 1:50.727s
Сезона Amateur
S55, R14
Ное 1, 2016
Michael Franks 1:52.812s
Сезона Rookie
S55, R14
Ное 1, 2016
Floris Maljers 1:56.728s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S55, R14
Ное 1, 2016
José Abi Jaudi 1:46.560s
Сезона Master
S55, R14
Ное 1, 2016
Martin Freeth 1:48.092s
Сезона Pro
S55, R14
Ное 1, 2016
Czétényi Sándor 1:49.628s
Сезона Amateur
S55, R14
Ное 1, 2016
Harri Honkamäki 1:51.787s
Сезона Rookie
S55, R14
Ное 1, 2016
Floris Maljers 1:54.846s
Опис

Масарик патеката или МасарикРинг, сега е уште позната и по името како Патека Брно, е Чешка тркачка патека лоцирана блиску до Брно на Кохутовице. Беше користена пред Втората Светска Војна и после неа , како Масарик Гран При, а е со должина од околу 31км, тоа секако пред да започе ерата на Ф1 трките. Како што рековме беше позната патека како Чешко Гран При пред војната, а сега се користи само како патека за мототрки. Во 1962 година патеката беше скратена во должина на 13,94км. Моменталната патека е изградена во 1980 година. Патеката има доса висински разлики и повеке завои и свијоци. Што значи дека самата патека нуди многу можности за претекнување. Патеката има добиено доста пофалби од тркачите и возачите на Мото Трките, со оглед на тоа како што викаат тие, дека на оваа патека има можности за претекнување буквално на секој свијок. Светскиот Туринг Шампионат, Формула 2, ФИА ГТ1 , МотоГП и СуперБајк Светскиот Шампионат се моменталните 5 натпреварувања кои ја користат оваа патека.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
17 11 Leandro Sereno1
1h46:09.007s
Toygun Senler
3:11.712s
Toygun Senler
1:36.287s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
19 6 Vladimir Islentiev2
1h45:26.322s
Toygun Senler1
3:09.827s
Toygun Senler1
1:42.026s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 1 Zdenek Hladik
1h31:54.086s
Edvinas Pranculevicius1
3:08.814s
Justinas Smyšliajevas
1:34.171s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
23 3 Leandro Sereno2
1h39:04.333s
Edvinas Pranculevicius1
3:11.119s
Justinas Smyšliajevas
1:35.447s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 9 Zdenek Hladik3
1h31:39.302s
Zdenek Hladik3
3:09.609s
Zdenek Hladik3
1:34.430s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 15 Rimantas Sagatas
1h38:05.320s
Tomasz Kaminski
3:25.121s
Tomasz Kaminski
1:35.128s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
35 12 Rimantas Sagatas1
1h32:04.699s
Vsevolod Demydov
3:09.836s
Vsevolod Demydov
1:34.026s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
37 16 Leandro Sereno5
1h36:39.156s
Christos Bobolis
3:08.262s
Leandro Sereno5
1:33.912s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 10 Rafael Mantovani
1h41:19.601s
Rimantas Sagatas2
3:37.987s
Vsevolod Demydov1
1:34.444s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
45 6 Roland Postle1
1h32:19.421s
Leandro Sereno6
3:09.279s
Stefan Gommans
1:35.107s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 1 Andrej Borsuk
1h31:13.914s
Andrej Borsuk
3:06.829s
Andrej Borsuk
1:33.844s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 14 Christos Bobolis3
1h44:19.231s
Jan Pavlicek2
3:38.327s
José Abi Jaudi
1:46.560s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 17 Jakab Zoltan
1h32:08.765s
Rimantas Sagatas2
3:10.187s
Justinas Smyšliajevas4
1:33.750s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 17 Christos Bobolis4
1h31:42.524s
Theodosis Vogiatzis
3:08.014s
Marek Hajnrych
1:32.691s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 16 Róbert László1
1h31:27.377s
Ioannis Dimitroglou3
3:09.109s
Róbert László1
1:32.571s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
73 12 Jan Velske1
1h31:02.259s
Nevzat Kasapoglu
3:11.819s
Carlos Esparza
1:32.615s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 4 Roland Postle9
1h31:11.553s
Andreas Ramann
3:07.875s
Andreas Ramann
1:31.830s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
83 6 George Slater
1h31:21.097s
Ignacio Belatti
3:09.166s
Ignacio Belatti
1:32.561s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 12 Rimantas Sagatas2
1h30:36.652s
Rimantas Sagatas2
3:09.194s
Rafal Celejewski
1:32.695s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката