Irungattukottai

Патека Технички податоци
Локација: Индија Моќност: 8
Датум: Не е на календарот Управување: 12
Должина на патеката: 293.6км Забрзување: 7
Круга: 79 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 3.716 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 174.25 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 23 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 12 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 14s Ниво на грипот: Високо
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S74, R2
Јан 13, 2020
Jan Velske2 1:17.701s
Сезона Master
S65, R17
Авг 3, 2018
Apostolis Goutzos 1:19.092s
Сезона Pro
S65, R17
Авг 3, 2018
Hováth Kázmér 1:20.030s
Сезона Amateur
S80, R14
Мар 6, 2021
Sam Norris 1:21.220s
Сезона Rookie
S70, R16
Јун 14, 2019
Laurent Kurz 1:24.035s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S80, R14
Мар 9, 2021
Rimantas Sagatas2 1:16.782s
Сезона Master
S85, R2
Дек 7, 2021
Michail Ivanov 1:18.591s
Сезона Pro
S67, R12
Ное 20, 2018
Patrick Feise 1:19.628s
Сезона Amateur
S70, R16
Јун 18, 2019
Andris Ceruss 1:20.872s
Сезона Rookie
S70, R16
Јун 18, 2019
Frederic Van Rossum 1:22.391s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S56, R15
Јан 6, 2017
Florencia Caro 1:29.643s
Сезона Master
S56, R15
Јан 6, 2017
Ayman Daher 1:30.829s
Сезона Pro
S67, R12
Ное 20, 2018
Ivan Stiva 1:31.813s
Сезона Amateur
S56, R15
Јан 6, 2017
Andrei Ispas 1:34.135s
Сезона Rookie
S56, R15
Јан 6, 2017
Egidijus Skarelis 1:37.908s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S29, R14
Фев 28, 2012
Justinas Smyšliajevas3 1:29.751s
Сезона Master
S29, R14
Фев 28, 2012
Martynas Atkočius 1:31.178s
Сезона Pro
S29, R14
Фев 28, 2012
Rafael Mantovani 1:32.074s
Сезона Amateur
S29, R14
Фев 28, 2012
Joao Carlos 1:34.685s
Сезона Rookie
S29, R14
Фев 28, 2012
Geir Pukk 1:36.148s
Опис

Некаде во 70тите се оствари желбата да се обезбеди земјиште некаде блиску до Сриперумбудур, за изработка и проект за изработка на патека за трки од светски ранг. Благодарејки на огромните напори на Мадрас Мотор Спортскиот Клуб, конструкцијата на патеката конечно започна на крајот на 80тите. Ирунгатукотаи тркачката патека, која е прва од овој вид во Индија е инаугурирана во 1990та година. На 8ми Февруари 1998 година, Ирунгатокотаи беше сведок на Формула Кампусот во акција, за прв пат во Индија. 16 возила тркачки со едно седиштe, со 1350 кубни центиметри зафатнина Рено мотори со 5 брзински менувачи , изградени и направени од Французинот Клод Фиор. Патеката е 11 метри широка и има 10 покрупни свијоци, не забележувајки ги останатите кои се помали и поситни. Помалата клупска патека е долга 2,1км и е слободна за одржување на помали евенти. Главната патека има три правци, со најдолгиот кој е 250метри во должина.Главната патека е околу 3,717км долга. Главните тела и лица кои се задолжени за оваа патека за одржувањата на настани на оваа патека се интернационални групации, Федерацијата за Интернационален Автомобилизам и Федерацијата на Мотороциклистите. Патеката е лиценцирана за тркање и е вклучена исто така настани за одржување на Формула 3 трки, а исто така и на сите класи на две тркала. Рекордот за најбрз круг , го држи Мартин О Конел кој ја заврши трката со време од 1:34.124 во Формула 3 класата во 1996 година .

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
19 16 Jari Aareskoski3
1h47:13.057s
Toygun Senler1
2:38.084s
Jari Aareskoski3
1:19.348s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
22 6 Zdenek Hladik
1h47:27.825s
João Monteiro
2:39.665s
Zdenek Hladik
1:19.765s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 6 Zdenek Hladik3
1h46:57.134s
Zdenek Hladik3
2:37.593s
Justinas Smyšliajevas
1:19.530s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 4 Toygun Senler3
1h47:23.892s
Evaldas Ruseckas
2:39.122s
Aleksej Sutkin
1:19.809s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
29 14 Aleksej Sutkin
1h59:45.655s
Toygun Senler3
2:36.121s
Justinas Smyšliajevas3
1:19.677s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
33 Тест патека Total test laps: 1082042
Your test laps: ???
- Rimantas Sagatas1
1:17.851s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
34 5 Ioannis Dimitroglou
1h47:38.061s
Ioannis Dimitroglou
2:40.247s
Atis Praudins
1:19.578s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
39 13 Toygun Senler4
1h47:15.375s
Rimantas Sagatas2
2:37.976s
João Monteiro1
1:19.614s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
42 17 Vsevolod Demydov2
1h46:55.331s
Vsevolod Demydov2
2:49.183s
Vsevolod Demydov2
1:18.985s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
46 16 Roland Postle2
1h47:36.889s
Christos Bobolis
2:39.144s
Sergey Sergeev
1:19.612s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
49 9 Christos Bobolis1
1h47:20.852s
Christos Bobolis1
2:37.754s
Jan Pavlicek
1:19.317s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
51 2 Jan Pavlicek
1h47:27.482s
Jan Pavlicek
2:37.827s
Jan Pavlicek
1:19.663s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 12 Kaur Kuus
1h47:21.933s
Danny Bayliss
2:39.072s
Danny Bayliss
1:18.507s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 15 Florencia Caro
1h46:07.253s
Florencia Caro
2:49.541s
Justinas Smyšliajevas4
1:17.798s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 10 Paulo Pinto
1h49:34.407s
Paulo Pinto
2:38.725s
Christos Bobolis4
1:18.694s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 12 Róbert László
1h52:36.111s
Guy Smets
2:49.913s
Róbert László
1:18.084s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 17 Theodosis Vogiatzis
1h46:23.411s
Christos Bobolis4
2:37.242s
Toni Söyrinki
1:18.006s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
67 12 Christos Bobolis4
1h46:10.896s
Mateusz Oleś
2:50.128s
Christos Bobolis4
1:17.673s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 16 Carlos Esparza
1h45:54.579s
Tomek Kiełpiński
2:38.316s
Gonzalo Alvarez
1:18.054s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 2 Jan Velske2
1h45:42.738s
Jan Velske2
2:36.915s
Nevzat Kasapoglu
1:17.266s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 12 Rimantas Sagatas2
1h45:51.464s
Jean-marc Boissinot
2:38.438s
Rimantas Sagatas2
1:17.200s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 14 Pablo Fernandez
1h46:05.339s
Rimantas Sagatas2
2:36.197s
Rimantas Sagatas2
1:16.782s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 2 Twig Fahaji
1h45:18.007s
Twig Fahaji
2:37.799s
Rimantas Sagatas2
1:18.138s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
89 14 Bert Huylebroeck1
1h45:34.648s
Bert Huylebroeck1
2:38.001s
Bert Huylebroeck1
1:17.340s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката