Indianapolis Oval

Патека Технички податоци
Локација: САД Моќност: 17
Датум: Јун 11, 2024 Управување: 9
Должина на патеката: 804.4км Забрзување: 2
Круга: 200 Аеродинамички притисок: Ниска
Разлика од круг: 4.022 км Претекнување: Многу лесно
Просечна брзина: 471.65 км/ч Тврдина на суспензијата: Меки
Одржани трки: 15 Потрошувачка на гориво: Многу висока
Број на кривини: 4 Потрошувачка на гуми: Ниска
Време на влез/излез од боксот: 45s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S74, R10
Фев 10, 2020
Yug Desai1 33.820s
Сезона Master
S99, R10
Јун 9, 2024
Paulo Pinto1 35.493s
Сезона Pro
S74, R10
Фев 10, 2020
Stephen Montague 37.022s
Сезона Amateur
S74, R10
Фев 9, 2020
Brad Marshall 38.694s
Сезона Rookie
S74, R10
Фев 8, 2020
Maciek Paruch 39.169s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S78, R8
Окт 13, 2020
Yug Desai2 30.699s
Сезона Master
S74, R10
Фев 11, 2020
Joachim Rang 32.923s
Сезона Pro
S74, R10
Фев 11, 2020
Rei Frost 34.767s
Сезона Amateur
S74, R10
Фев 11, 2020
Martin Rosina 36.890s
Сезона Rookie
S74, R10
Фев 11, 2020
Maciek Paruch 37.686s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
Нема
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S99, R10
Јун 11, 2024
Bert Huylebroeck2 40.641s
Сезона Master
S99, R10
Јун 11, 2024
Jackson Tennant 42.603s
Сезона Pro
S99, R10
Јун 11, 2024
Ania Piekarska 44.218s
Сезона Amateur
S28, R7
Ное 29, 2011
Tibor Hafra 46.245s
Сезона Rookie
S28, R7
Ное 29, 2011
Oliver Patzke 47.393s
Опис

Индијанополис тркачката патека, е лоцирана во делот на Индијана кој е баш исто наменет и се вика Тркачки Патеки, каде се одржуваат Индијанаполис 500 миљи и Трката400. Егзистира од 1909 година,а е баш оригинална како и што беше замислена уште тогаш, а со тоа значи дека е и историски најстара тркачка патека во историјата. Има места за публика за повеке од 259,000 фанови, а со деловите за публика во внатрешноста, таа бројка може да достигне и до 400.000 фанови и посетители. Со тоа се става до знаење фактот, дека тоа е најголема и патека со најголем капацитет на гледачи, во светот на автомото спортовите. Според америчките стандарди, патеката е и премногу рамна , скоро 5км долга, со димензии кои толку години останале непроменети, 4 големи свијоци, со два огромни правци, два кратки правци, помеѓу кои мали свијоци кои се направени малку да се забават болидите и да се намалат брзините. Извор: Википедиа

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
25 11 Leandro Sereno2
0h52:03.919s
Chris Brady
1:18.355s
Paul Lynch
36.325s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
26 13 Paul Lynch
0h52:17.476s
Zdenek Hladik3
1:16.045s
Paul Lynch
36.542s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
28 7 Toygun Senler3
0h59:28.028s
Justinas Smyšliajevas2
1:16.811s
Tomasz Kaminski
35.892s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
31 4 Tomasz Kaminski
0h51:53.474s
Tomasz Kaminski
1:18.046s
Nuno Vicente
35.456s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
36 10 João Monteiro
0h51:26.860s
Vsevolod Demydov
1:16.120s
Leandro Sereno5
35.760s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
40 11 Aleksej Sutkin
0h52:59.754s
Rimantas Sagatas2
1:16.979s
Aleksej Sutkin
35.726s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
47 15 Vsevolod Demydov2
0h50:54.342s
Leandro Sereno6
1:16.375s
Jan Pavlicek
35.164s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
53 5 Danny Bayliss
0h51:42.156s
Evaldas Ruseckas
1:18.256s
Jan Pavlicek1
35.836s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 2 Jarosław Nowacki
0h50:36.258s
Florencia Caro
1:17.229s
Erwin Verkade
34.142s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 2 Radek Czech1
2h7:23.878s
Ioannis Dimitroglou3
1:17.511s
Radek Czech1
34.036s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 10 Roland Postle7
2h1:42.428s
Yug Desai1
1:08.595s
Roland Postle7
31.626s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 8 Yug Desai2
1h59:20.317s
Yug Desai2
1:11.240s
Yug Desai2
30.699s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 6 Rimantas Sagatas2
2h0:59.287s
Pablo Fernandez
1:12.143s
Pablo Fernandez
31.335s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 6 Bruno Caseiro1
2h2:53.921s
Bruno Caseiro1
1:12.183s
Bruno Caseiro1
32.715s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
99 10 Lorenzo Di Buono
2h12:31.702s
Tan S Lake
1:11.369s
Lorenzo Di Buono
31.707s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката