Bremgarten

Патека Технички податоци
Локација: Швајцарија Моќност: 8
Датум: Не е на календарот Управување: 26
Должина на патеката: 305.8км Забрзување: 17
Круга: 42 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 7.281 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 270.78 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 10 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 16 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 17s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S76, R14
Јун 30, 2020
Roland Postle9 1:38.280s
Сезона Master
S70, R8
Мај 19, 2019
Janne Väänänen 1:40.172s
Сезона Pro
S70, R8
Мај 18, 2019
Marcin Kleczewski 1:42.597s
Сезона Amateur
S70, R8
Мај 21, 2019
Joachim Rang 1:44.456s
Сезона Rookie
S68, R11
Јан 24, 2019
Jason Claydon 1:49.483s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S76, R14
Јун 30, 2020
Roland Postle9 1:36.801s
Сезона Master
S70, R8
Мај 21, 2019
Stefan Olofsson 1:38.947s
Сезона Pro
S70, R8
Мај 21, 2019
Alexander Kunze 1:40.755s
Сезона Amateur
S76, R14
Јун 30, 2020
Maciek Paruch 1:42.730s
Сезона Rookie
S68, R11
Јан 25, 2019
Hans Van Ransbeeck 1:46.992s
Опис

Патеката Бремгартен е 7,28км патека за одржување на трки во Берн, Швајцарија каде што се одржуваше Швајцарското Гран При од 1933 до 1939 година (Формула Еден трки, од 1947 до 1954 година) и Швајцарското Гран При во мототрки. Бремгартен е направена како патека за мототрки во 1931та во Бремгартвалд (Бремгартен шуми) во јужниот дел на Берн. Патеката нема вистински правец, кој е заменет со колекција на повеке брзи свијоци. Првата автомобилска трка е одржана во 1934 година. Поставвуањата се базираат на трите попречни патеки, кои нудат многу слаби визуелни услови (светлина), а и измените на квалитетот на самата патека и асфалтот направија да се смета како една од поопасните патеки, посебно на влажо време. Бремгартен не бил домакин на официјална мототрка и настан од 1955 година, кога се случи таквите настани со гледачи на мотоспортови да се забранат во Швајцарија (со исклучок на ридско брзински и рели трки) , поради тешката несрека која се случи во истата 1955 годјна во ЛеМан.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
50 8 Roland Postle3
1h12:58.602s
Roland Postle3
3:26.918s
Roland Postle3
1:41.698s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 8 Ioannis Dimitroglou1
1h19:33.425s
Ioannis Dimitroglou1
3:40.936s
Ioannis Dimitroglou1
1:39.703s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 14 Jukka Sireni
1h19:30.902s
Jukka Sireni
3:59.107s
Christos Bobolis4
1:41.008s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 4 Christos Bobolis4
1h12:26.275s
Roland Postle4
3:24.919s
Roland Postle4
1:40.187s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 2 Róbert László
1h11:56.954s
Jakab Zoltan
3:27.085s
Róbert László
1:39.961s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 8 Ioannis Dimitroglou3
1h11:54.291s
Theodosis Vogiatzis
3:40.703s
Alpo Kaakinen
1:39.897s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 11 Roland Postle6
1h11:08.213s
Mihail Morozov
3:21.830s
Mihail Morozov
1:37.266s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 8 Yug Desai
1h10:07.890s
Yug Desai
3:19.070s
Yug Desai
1:36.826s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 Тест патека Total test laps: 948902
Your test laps: ???
- Jan Velske
1:40.202s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
75 8 Jan Velske2
1h10:58.240s
Jan Velske2
3:21.247s
Roland Postle8
1:38.492s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 14 Roland Postle9
1h9:20.849s
Lee Harding
3:18.981s
Roland Postle9
1:36.801s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката