Копчиња за пристап

Табела на копчињата за пристап кои се користат во ГПРО

Копче за пристап Функција
0 Оди до Пристапните Команди на инфо страната
1 Одете на Почетната страница на ГПРО
2 Оди на главното мени на моменталната страница (за корисници кои немаат можности за макдс детали )
3 Не е во употреба (обично резервирана за Мапата на сајтот)
4 Не е во употреба (обично резервирана за пребарување)
5 Одете на форумот
6 Одете до Поштенското Сандаче
7 Оди на Разговор
8 Одете на страницата За нас
9 Оди на екранот за Трка

Како да ги користите копчињата за пристап во вашиот пребарувач

Пребарувач Што да правам
Internet Explorer 5+ (PC) Притиснете го и задржете копчето АЛТ,притиснете на бројката за пристап, отпуштете ги и двете и притиснете ЕНТЕР
Internet Explorer 5+ (Mac) Држете го ЦТРЛ копчето и потоа притснете го бројот на копчето каде што сакате да имате пристап
Firefox (PC and Mac) Држете го притиснато ШИФТ копчето и АЛТ копчето и потоа притеснете го бројот на копчето за пристап
Chrome & Safari (PC) Притисни го копчето АЛТ и притиснете на бројот за да отворите
Chrome & Safari (Mac) Држи го копчето ЦТРЛ и потоа притиснете го копчето со бројот каде што сакате пристап
Opera Држи го Шифт копчето и притисни Ескејп, пушти ги двете копчиња , потоа притисни го бројот за пристап

Белешки:

Ставете забелешка дека повеке од технологиите кои стојат и се за подршка како на пример ИБМ Хомепејџридерот и ВиндоусОчите веке користат алт+[access key] комбинации . Како такви, корисниците на овие алатки нема да можат да ги користат овие клучеви за пристап .

Овие клучеви за брз влез се базирани на истражување низ веб апликациите подолго време, врз база на подолги тренинзи како до побрз пристап (секако да бидиме во чекор со сите останати веб страни) , а секако со разбирање и за глобалните употреби на тие клучеви каде корисниците ги користат и на други веб сајтови и страни, а се корисници и на ГПРО .